zaterdag 14 april 2012

Verticaal Tuinieren: Tipsy Pots Tower

Het zogenaamde "verticaal tuinieren" is momenteel enorm populair. Niet zo vreemd als je je bedenkt dat je op die manier zelfs op een klein balkon een uitgebreide kruidentuin kunt aanleggen of in een minuscuul achtertuintje   verschillende gewassen kunt opkweken.
Ook voor mensen die gezegend zijn met meer ruimte kan verticaal tuinieren uitkomst bieden. Bijvoorbeeld om een kale muur aan te kleden of optimaal gebruik te maken van een schutting die op het zuiden staat.

De kant-en-klare verticale "minigardens" kennen we inmiddels wel (en voor wie er nog nooit van heeft gehoord, hierbij een foto). Handig en degelijk zijn ze absoluut, maar als je, net als ik, wat meer van een nonchalante uitstraling houdt zijn ze vaak toch wat strak en saai.

Een voorbeeld van een verticale minigarden.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar originelere manieren om de hoogte in te kunnen tuinieren. Vaak zelf te maken van oude materialen, en daardoor aanzienlijk goedkoper dan de kant-en-klare oplossing uit het tuincentrum.  Omdat ik zoveel leuke ideeën tegenkwam lijkt het me wel zo handig om per post één "ontwerp" te behandelen.

Allereerst, op mijn to-do-list bovenaan, de Tipsy Pots Tower. Met een stok/buis en oude bloempotten maak je een pottentoren met een zogenaamd topsy turvy effect. Heel goed bruikbaar voor bijvoorbeeld kruiden en aardbeien, maar ook heel leuk met Spaanse margrieten, violen of hanggeraniums. Klik onder de foto voor de (Engelstalige) uitleg en maak zo je eigen toren.

Tipsy Pots Tower van Gardens and Crafts

De variant van Nine is Fine
Met kunststof potten.
Door John Deere Mom.
Door Stephanie.

Meer leuke ideeën volgen in toekomstige posts!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Daphne,

  Wat een prachtig blog zeg! Ik kom af en toe even buurten!

  Groetjes,
  Enjoy! (alias Janneke)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag dat m'n profielnaam een beetje raar wordt weergegeven.
  Dat gelijk even bijgewerkt;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De link van "tuinkabouter" (zaden) werkt niet bij mij...

  BeantwoordenVerwijderen